x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe May, în vizorul teroriștilor

May, în vizorul teroriștilor

07 Dec 2017   •   20:50
May, în vizorul teroriștilor
Sursa foto: Jack Taylor/AP

Serviciile britanice de informaţii şi contraterorism au dejucat un complot pentru asasinarea premierului Theresa May, după ce doi bărbaţi au fost reţinuţi săptămâna trecută, potrivit unor surse citate de televiziunea „Sky News”, relatează site-ul publicaţiei „The Independent”.

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că doi bărbaţi reţinuţi în data de 28 noiembrie au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni de terorism şi urmau să apară, ieri, în faţa unei instanţe din Westminster. Suspecţii au fost identificaţi drept Naa’imur Zakariyah Rahman (20 de ani), care locuia în nordul Londrei, şi Mohammed Aqib Imran (21 de ani), din sud-estul oraşului Birmingham. Potrivit unor surse din cadrul investigaţiei, cei doi bărbaţi au plănuit instalarea unui dispozitiv exploziv improvizat în zona Downing Street, cu obiectivul direct de a o ucide pe Theresa May. Scotland Yard a refuzat să confirme oficial aceste informaţii. Şeful serviciului britanic de informaţii MI5, Andrew Parker, ar fi informat guvernul de la Londra în privinţa acestei tentative, subliniind că militanţii Stat Islamic folosesc tot mai des mediile sociale pentru a încerca să comunice cu atacatorii din statele europene.

Guvernul britanic a anunţat că nouă tentative de atentate teroriste au fost dejucate în ultimele 12 luni pe teritoriul Regatului Unit.

 

×
Subiecte în articol: Theresa May