x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe McDonald's dă în judecată primăria din Florenţa şi cere o despăgubire de aproape 18 milioane de euro

McDonald's dă în judecată primăria din Florenţa şi cere o despăgubire de aproape 18 milioane de euro

08 Noi 2016   •   17:24
McDonald's dă în judecată primăria din Florenţa şi cere o despăgubire de aproape 18 milioane de euro

McDonald's a dat în judecată oraşul italian Florenţa pentru că municipalitatea a refuzat deschiderea unui fast-food în celebra Piazza del Duomo, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

Lanţul de fast-food a declarat pentru AFP că cere o despăgubire în valoare de 17,8 milioane de euro.

Piazza del Duomo, localizată în apropierea centrului istoric al Florenţei, este o nestemată a arhitecturii gotice şi renascentiste. Printre clădirile simbol ale oraşului fiind catedrala Santa Maria del Fiore, turnul cu clopotniţă Giotto, Opera de Duomo, Battistero di San Giovanni, etc.

Dario Nardella, primarul Florenţei, a declarat că aşa cum McDonald's are dreptul de a depune o cerere pentru înfiinţarea unui restaurant, aşa are dreptul şi primăria să refuze.

McDonald's a depus cererea în luna iunie 2016, însă au fost refuzaţi, primarul spunând că nu are nimic împotriva firmei care şi-a deschis alte reataurante în oraş.

Pe Facebook a înmceput la mijlocul verii trecută o puternică campanie împotriva deschiderii unui McDonald's în istorica piaţă.

×
Subiecte în articol: McDonald's florenta