x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Medici Fără Frontiere" lansează un apel pentru ca nava Aquarius să obţină un pavilion

"Medici Fără Frontiere" lansează un apel pentru ca nava Aquarius să obţină un pavilion

27 Sep 2018   •   16:05
"Medici Fără Frontiere" lansează un apel pentru ca nava Aquarius să obţină un pavilion

Organizaţia 'Medici Fără Frontiere' (MSF) a lansat joi un apel către guvernele din întreaga lume pentru ca nava umanitară Aquarius să obţină un pavilion, după decizia statului Panama de a-i retrage pavilionul său, transmite AFP. 

''Noi vrem să continuăm să lucrăm în Mediterana, astăzi marea cea mai periculoasă din lume, într-o manieră transparentă şi cu respectarea legii, aşa cum am făcut întotdeauna'', a a declarat preşedinta MSF Italia, Claudia Lodesani, într-o conferinţă de presă la Roma. 

Închiriată de două organizaţii neguvernamentale, MSF şi SOS Méditerranée, Aquarius este ultima navă umanitară din Mediterana Centrală care primeşte migranţi ce încearcă să traverseze clandestin către Europa. 

Panama a anunţat sâmbătă că va retrage pavilionul navei Aquarius, deja privată de înmatriculare de către Gibraltar, pentru 'nerespectarea procedurilor juridice internaţionale' cu privire la salvarea migranţilor pe mare. 

Potrivit reprezentantei MSF, de la începutul acestui an s-au înregistrat 1.260 de morţi în Marea Mediterană. 

În prezent, nava Aquarius se găseşte în largul Maltei, având 58 de migranţi la bord, în aşteptarea transbordării lor pe o altă navă în apele internaţionale. Cei 58 de migranţi vor fi apoi repartizaţi între Germania, Portugalia, Franţa şi Spania, care au fost de acord să îi primească. 

Întrebat despre posibilitatea, evocată în presă, ca Aquarius să obţină pavilionul Vaticanului, directorul de operaţiuni al SOS Méditerranée, Frédéric Penard, a spus că oferta ar fi 'bine primită'.

AGERPRES

×