x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medicii din Noua Zeelandă solicită interzicerea comercializării de alcool în supermarketuri

Medicii din Noua Zeelandă solicită interzicerea comercializării de alcool în supermarketuri

07 Aug 2017   •   12:29
Medicii din Noua Zeelandă solicită interzicerea comercializării de alcool în supermarketuri

Asociaţia Medicală din Noua Zeelandă a solicitat interzicerea vânzării de băuturi alcoolice în supermarketuri. Asociaţia susţine că păstrarea alcoolului lângă cumpărături şi mâncare normalizează un drog periculos, scrie The Guardian.

Vinul şi berea au fost disponibile în majoritatea supermarketurilor din ţară încă din 1990, în timp ce alte băuturi alcoolice pot fi cumpărate doar în baruri.

Asociaţia Medicală din Noua Zeelandă susţine că păstrarea alcoolului în supermarketuri normalizează acest drog şi îl face ieftin şi uşor de cumpărat, însemnând că oamenii pun o sticlă de vin lângă pâine, lapte, hârtie igienică fără a se gândi de două ori. Potrivit asociaţiei, mai mult de jumătate de milion de cetăţeni din Noua Zeelandă consumă alcool în cantităţi periculoase, cu multe camere de urgenţă pline în serile de vineri şi sâmbătă din cauza consumului mare de alcool.

Preşedintele asociaţiei, doctor Kate Baddock, a afirmat că alcoolul este mai periculos decât metamfetamina, marijuana şi heriona, pentru că este un drog psihotropic ieftin, care provoacă dependenţă.

“Alcoolul contribuie la violenţă domestică, cancer şi accidente de maşină”, a spus doctorul Baddock, punctând că alcoolul din supermarket este o “tentaţie” zilnică pentru alcoolicii care încearcă să stea departe de alcool. “Dacă pui alcool lângă pâine şi lapte, e ca şi cum ai spune că alcoolul este la fel ca pâinea şi laptele într-o zi normală.”.

×