x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medvedev : Întoarcerea lui Putin la Kremlin nu înseamnă o "revenire în trecut"

Medvedev : Întoarcerea lui Putin la Kremlin nu înseamnă o "revenire în trecut"

15 Oct 2011   •   14:16

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a apreciat sambata ca revenirea anuntata a premierului Vladimir Putin la Kremlin, in 2012, nu inseamna o "revenire in trecut" si a dat asigurari ca se vor face reforme, relateaza AFP.

"Acest aranjament (revenirea anuntata a lui Putin la Kremlin-n.r.), orice s-ar spune, nu este o revenire in trecut, este altceva: este un mod de a rezolva provocarile pe care ni le-am fixat", a declarat el, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa.
"Eram jurist si credeam ca stiu foarte bine cum functioneaza aparatul de stat. M-am inselat, lucrurile sunt mult mai dificile si intr-un fel mai inspaimantatoare. De aceea trebuie sa reflectam cum sa schimbam

sistemul de conducere a statului", a precizat el.
Presedintele rus, pe care Putin l-a desemnat pentru a-i succede in 2008 pentru ca nu mai putea candida dupa doua mandate consecutive, a subliniat ca militeaza pentru o schimbare profunda a aparatului statului.
Medvedev a pledat pentru un Guvern mai amplu pe viitor, care sa lase loc si celor "care nu sunt complet de acord cu noi".

El s-a declarat constient de faptul ca i-a dezamagit pe unii dintre sustinatorii sai prin refuzul de a candida pentru un nou mandat. "Stiu ca unii dintre sustinatorii mei, care vorbesc despre necesitatea schimbarii, au simtit o anumita dezamagire si un anumit sentiment de tensiune", a spus el.
Putin a anuntat la sfarsitul lui septembrie, la Congresul partidului de guvernamant Rusia Unita, ca va candida la alegerile prezidentiale din martie 2012, un scrutin pe care este aproape sigur ca il va castiga, cat timp opozitia are un rol nesemnificativ.
El a mai afirmat ca Dmitri Medvedev, care va fi primul pe lista partidului Rusia Unita la legislativele din decembrie 2011, va deveni premier dupa prezidentiale.

Acest anunt, desi era asteptat, a fost calificat de multi analisti si de presa ca o revenire in trecut, comparandu-l pe Putin cu liderul sovietic Leonid Brejnev, care a condus URSS din 1964 pana in 1982, o perioada de stagnare in opinia rusilor.
Mandatul de presedinte a fost marit de la patru la sase ani, astfel ca Vladimir Putin poate, teoretic, sa ramana la conducerea Rusiei pana in 2024.(Mediafax)

×