x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medvedev, întrebat dacă este pregătit să sfârşească precum Saddam Hussein: Bineînţeles, sunt pregătit să mor pentru idealurile mele

Medvedev, întrebat dacă este pregătit să sfârşească precum Saddam Hussein: Bineînţeles, sunt pregătit să mor pentru idealurile mele

de Mediafax    |    26 Ian 2012   •   11:33
Medvedev, întrebat dacă este pregătit să sfârşească precum Saddam Hussein: Bineînţeles, sunt pregătit să mor pentru idealurile mele

Presedintele rus Dmitri Medvedev s-a aflat miercuri intr-o situatie stanjenitoare in cursul unei intalniri cu studenti, atunci cand un tanar l-a intrebat daca este pregatit sa fie condamnat la "pedeapsa cu moartea", ca fostul dictator irakian Saddam Hussein, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

"Tara noastra se afla in prezent intr-o situatie tensionata, revolutionara. Sunteti pregatit sa va asumati responsabilitatile?", l-a intrebat Vladimir Poliakov, student la Facultatea de Jurnalism a Universitatii din Moscova, pe presedinte.

In cazul unei revolutii in Rusia, "ati fi pregatit sa justificati in fata unui tribunal deciziile pe care le-ati luat?", a continuat el.

"Intelegeti ca ati putea fi condamnat chiar la pedeapsa cu moartea? Sunteti pregatit sa acceptati acest lucru plin de curaj, asa cum a facut-o Saddam Hussein, sau veti imigra in Coreea de Nord?", a insistat acest baiat cu parul lung.

Medvedev, vizibil uluit, a raspuns ca "nu vede motive" pentru o revolutie in Rusia si ca nu-i este "frica de nimic".

"Atunci cand esti presedinte, trebuie sa fii pregatit sa faci fata la orice. Iar eu sunt pregatit in acest sens", a subliniat el.

"Probabil ca este cea mai curajoasa intrebare pe care ati adresat-o in viata dumneavoastra", a adaugat presedintele zambind.

Cu toate acestea, studentul a revenit, subliniind ca doreste un "raspuns exact" la intrebarea sa, si anume daca Medvedev este "pregatit sa moara" pentru idealurile sale.

"Daca aveti nevoie de un raspuns exact, (atunci) bineinteles, sunt pregatit sa mor pentru idealurile mele", a dat asigurari presedintele.

Autoritatile ruse se confrunta cu o miscare de constestare fara precedent de la alegerile legislative din 4 decembrie, castigate cu un scor de aproape 50% din voturile exprimate de catre partidul aflat la putere, Rusia Unita, dar marcate de fraude, potrivit opozitiei si observatorilor.

Dmitri Medvedev, care ar fi putut sa se prezinte pentru un al doilea mandat in alegerile prezidentiale de la 4 martie, a anuntat in septembrie ca renunta in favoarea premierului Vladimir Putin, presedinte din 2000 si pana in 2008, care l-a propulsat la presedintie in 2008 deoarece nu a putut sa exercite mai mult de doua mandate consecutiv.

×