x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel așteaptă recomandările epidemiologilor pentru relaxarea măsurilor de izolare

Merkel așteaptă recomandările epidemiologilor pentru relaxarea măsurilor de izolare

13 Apr 2020   •   12:52
Merkel așteaptă recomandările epidemiologilor pentru relaxarea măsurilor de izolare
Sursa foto: Arno Mikkor

Cancelarul german Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri aşteaptă astăzi recomandări de la Academia Naţională de Știinţe privind relaxarea măsurilor de distanţare socială instituite pentru stoparea pandemiei cu coronavirus, transmite Reuters.

Înalţi responsabili politici din Germania au început să dezbată o potenţială relaxare a restricţiilor, în vederea unei reuniuni, miercuri, cu cancelarul.

Angela Merkel, care a afirmat că recomandările academicienilor vor conta mult în perspectiva unei relaxări a restricţiilor impuse la jumătatea luiniimartie, va discuta aceste recomandări cu membrii cabinetului, iar miercuri va susţine o videoconferinţă cu responsabilii landurilor pentru a discuta despre o posibilă cale de ieşire din izolarer şi de gestionare a recesiunii economice.

Economia germană, în care exporturile au o pondere uriaşă, a fost grav afectată de restricţii şi se estimează o contractare de 9,8% în al doilea trimestru, cel mai mare declin din anii 70 şi mai mult decât dublul celui înregistrat în timpul crizei din 2008.

Armin Laschet, guvernatorul Renaniei de nord-Westphalia, cel mai dens populat land, le-a transmis în weekendul de Paşti cancelarului şi colegilor din alte landuri o serie de recomandări din partea unui grup de experţi, subliniind importanţa unei relaxări a măsurilor.

El a spus, aseară, că micile magazine ar putea fi redeschise după modelul brutăriilor, primind doar doi clienţi simultan.

×
Subiecte în articol: merkel relaxare restrictii germania