x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MERKEL, INTALNIRE CU PREMIERII DIN CROATIA, SLOVENIA, AUSTRIA plus BULGARIA

MERKEL, INTALNIRE CU PREMIERII DIN CROATIA, SLOVENIA, AUSTRIA plus BULGARIA

de Dan Constantin    |    28 Aug 2016   •   10:16
MERKEL, INTALNIRE CU PREMIERII DIN CROATIA, SLOVENIA, AUSTRIA plus BULGARIA
Cancelarul Germaniei isi armonizeaza pozitia pentru summitul UE de la Bratislava în intalniri de lucru cu alti lideri europeni. Problema migratiei a fost in centrul intalnirii cu premierii din Croatia,Slovenia și Austria la care a fost invitat și Boiko Borisov, premierul bulgar. Agentia BTA mentioneaza ca Borisov și Merkel au avut sambata o scurta intalnire de lucru.Merkel a promis un ajutor suplimentar Bulgariei in mijloace tehnice si asistenta pentru intarirea protectiei frontierelor.
 
Borisov a informat despre pozitia Turciei in problema migratiei, premierul bulgar participand la inaugurarea celui de al treilea pod peste Bosfor, unde a avut convorbiri directe cu Presedintele Erdogan.
 
In pregatirea reuniunii de la Bratislava-16 septembrie-premierul Cioloș s-a intalnit la Suceava cu omologul polonez, declarand ca cele doua tari vor avea o pozitie comuna.Polonia se afla intr-o divergenta majora cu instituțiile de la Bruxelles,fiind amenintata cu sanctiuni pentru derapajele autoritariste și conflictul constitutional care ameninta statul de drept.

×