x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesaj MAE la „Ethics of Effective Leadership”

Mesaj MAE la „Ethics of Effective Leadership”

31 Mai 2019   •   12:28
Mesaj MAE la „Ethics of Effective Leadership”

Reprezentantul special al Ministerului român pentru Afaceri Externe pentru cooperarea internațională, promovarea democrației și drepturile omului, Maria Ligor, a susținut un mesaj introductiv la conferința cu tema „Ethics of Effective Leadership”, în data de 30 mai 2019, la București. Ligor a semnalat eforturile depuse de președinția română a Consiliului UE pe palierul dezvoltării, pe durata mandatului, și a pus accentul pe importanța implementării dimensiunii externe a „Agendei 2030”.

Manifestarea a fost organizată de Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională al Facultății de Științe Politice (Universitatea București), în colaborare cu Comisia Europeană și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul a avut ca obiectiv familiarizarea publicului românesc cu tematici relevante în contextul politicii de dezvoltare a Uniunii Europene și a fost sprijinit de MAE, în  contextul președinției rotative a Consiliului UE.

Invitatul special al evenimentului a fost dr. Alaa Murabit, Înalt comisar ONU pentru sănătate, ocuparea forței de muncă și creștere economică. În discursul său, Murabit a insistat asupra modului în care opțiunile morale personale pot influența deciziile luate de lideri, precum și asupra felului în care alegerile respective influențează viața de zi cu zi a cetățenilor, se precizează într-un comunicat al MAE.

Conferința s-a înscris în prelegerile pe tematici de dezvoltare Kapuczinski, ce reprezintă un proiect desfășurat de Comisia Europeană, inițiat în 2009. Prelegerile sunt denumite astfel după jurnalistul polonez Ryszard Kapuczinski, renumit pentru reportajele și cărțile realizate pe tema țărilor în curs de dezvoltare de pe toate continentele, și oferă oportunitatea unor discuții despre teme privind dezvoltarea în general, schimbări climatice, drepturile omului, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, relația Europa – Africa și eficiența ajutoarelor.

×
Subiecte în articol: ministerul de externe