x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MESAJUL SURPRINZĂTOR găsit de un scoţian într-o sticlă ce a plutit timp de 98 de ani în apele Atlanticului!

MESAJUL SURPRINZĂTOR găsit de un scoţian într-o sticlă ce a plutit timp de 98 de ani în apele Atlanticului!

31 Aug 2012   •   07:53
MESAJUL SURPRINZĂTOR găsit de un scoţian  într-o sticlă ce a plutit timp de 98 de ani în apele Atlanticului!

Un comandant de vas scotian a stabilit un nou record mondial dupa ce a gasit un mesaj in sticla ce a plutit in apele Atlanticului timp de 98 de ani, informeaza BBC.

Andrew Leaper a descoperit sticla in timp ce se afla pe nava Shetland, aceeasi care a stabilit precedentul record.

"A fost o coincidenta uimitoare", a spus Leaper.

Descoperirea a fost deja confirmata ca un nou record Guinness World Records. Sticla continea o ilustrata pe care scria ca gasitorul va primi o recompensa de sase pence si a fost lansata la apa in iunie 1914, de capitanul CH Brown.

Sticla face parte dintr-un lot de 1.890 de sticle de cercetare stiintifica, care au fost special concepute pentru a se scufunda in ciuda curentilor marilor din jurul Scotiei. Doar 315 dintre ele au fost gasite.

Andrew Leaper, de 43 ani, care a gasit-o, spune ca "a vazut gatul si a luat-o repede, pentru a nu se scufunda iar in mare".

"A fost foarte captivant sa gasesc sticla si de abia asteptam sa o deschid. E ca si cum ai castiga la loterie a doua oara", a mai completat marinarul.

El a mai spus ca prietenul sau Mark Henderson, care a stabilit recordul anterior, in 2006, la bordul aceleiasi nave, nu a fost incantat ca l-a depasit.

"Ne bucuram de descoperire. Speram ca pe viitor vor mai fi descoperite si alte sticle sau alte comori", a declarat un purtator de cuvant de la Guinness World Record.

×