x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Metode - Cum ajungi la studii in Germania

Metode - Cum ajungi la studii in Germania

de Anca Alexe    |    13 Ian 2006   •   00:00
Metode - Cum ajungi la studii in Germania

Pentru a studia in Germania nu este necesara cunoasterea limbii. Problema cea mai grea pentru romani este insa partea materiala.
Pentru obtinerea vizei de studii este necesar sa dovedesti ca ai posibilitati de intretinere pe teritoriul german.

Exista multe cai pentru a dovedi acest lucru, dar este suficient sa fie indeplinita numai una dintre ele, transmite portalul romanilor din Germania. In primul rand, trebuie sa dovedesti ca ai in cont suma necesara pentru un an sau doi, suma care variaza intre 600 si 700 de euro pe luna.

In al doilea rand, se poate obtine un angajament din partea unui cetatean german care are mijloacele materiale necesare de a oferi in fiecare luna suma de 600 de euro. Aceasta este cea mai practicata metoda. O alta varianta ar fi reprezentata de o bursa din partea unei firme din Romania. Firma respectiva elibereaza o hartie in care se stipuleaza ca-ti acorda aceasta bursa, motivand ca ar fi avantajul ei daca tu studiezi in Germania. In ceea ce priveste nivelul cunostintelor, este necesara doar absolvirea unui liceu din Romania.

ETAPE. In cazul a 80% din universitati, pentru inscriere sunt necesare copii legalizate si traduceri legalizate dupa diplomele de studii. Informatii suplimentare se pot obtine via e-mail sau chiar telefonic de la universitatile respective.

Pentru cei care sunt acceptati, studiul incepe cu aprofundarea limbii germane. Cursul de limba germana dureaza un an si este structurat in patru trepte. Fiecare luna de curs costa in jur de 140 de euro. Dupa fiecare treapta, care dureaza trei luni, se da examen. In afara de acesti bani care se platesc pentru curs, studentii vor mai achita o taxa de 110 euro pe semestru, "Semesterticket". Cu acesta este asigurata gratuitatea pe toate mijloacele de transport in comun din oras, inclusiv tren, si pe o raza de aproximativ 50 de kilometri. Tot in acesti 110 euro sunt incluse si cotizatiile la asociatia studenteasca, ce mai ofera o serie de drepturi si reduceri.

CONDITII
"Pentru a studia in Germania trebuie sa dovedesti ca ai in cont suma necesara pentru un an sau doi, suma care variaza intre 600 si 700 de euro pe luna"
portalul romanilor din Germania
×
Subiecte în articol: diaspora germania