x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Cohen a cerut amânarea cu două luni a executării pedepsei

Michael Cohen a cerut amânarea cu două luni a executării pedepsei

21 Feb 2019   •   08:14
Michael Cohen a cerut amânarea cu două luni a executării pedepsei

Fostul avocat şi om de încredere al lui Donald Trump, Michael Cohen, a obţinut miercuri de la un judecător federal amânarea cu două luni a încarcerării sale, fixată de această dată pentru 6 mai, în special pentru a putea fi audiat în Congres, relatează AFP.

Michael Cohen trebuia iniţial să se prezinte autorităţilor la 6 martie pentru a efectua pedeapsa de trei ani de închisoare la care a fost condamnat la jumătatea lui decembrie pentru fraudă fiscală şi încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale.

Într-o scrisoare trimisă de avocaţii săi judecătorului federal de Manhattan, William Pauley, Michael Cohen a cerut amânarea pentru 6 mai astfel încât să poată încheia programul de reeducare postoperatorie efectuat în prezent după o intervenţie chirugicală la umăr.

El şi-a mai motivat cererea prin convocările pentru audieri în Congres, potrivit documentelor anexate la dosar şi consultate de AFP.

Michael Cohen a fost convocat de trei comisii parlamentare diferite pentru a oferi explicaţii despre legăturile sale cu preşedintele Statelor Unite, al cărui om de încredere a fost vreme îndelungată.

Printre altele, el a admis că a plătit 280.000 de dolari unor femei, Stormy Daniels şi Karen McDougal, pentru a le cumpăra tăcerea privind o presupusă legătură cu Donald Trump.

Avocatul a mai cerut şi obţinut amânarea mai multor audieri, din motive de sănătate, dar, la sfârşitul lui ianuarie, a invocat "ameninţări"împotriva familiei" sale venite în special de la preşedinte care a scris un mesaj pe Twitter legat de acest subiect.

Una din cele trei audieri ar urma să fie publică, cea din faţa Comisiei pentru controlul serviciilor de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, foarte aşteptată pentru că Michael Cohen ar putea dezvălui informaţii compromiţătoare pentru Donald Trump.

AGERPRES

×