x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Schumacher a fost externat şi transportat acasă!

Michael Schumacher a fost externat şi transportat acasă!

09 Sep 2014   •   16:24
Michael Schumacher a fost externat şi transportat acasă!

Multiplul campion de Formula 1, Michael Schumacher, care a suferit un teribil accident la schi la 29 decembrie 2013 şi s-a aflat în comă artificială luni în şir, a părăsit Clinica Universitară din Lausanne, unde fusese internat, anunţă revista germană Focus, citând familia campionului.

Schumacher va fi transportat la domiciliul său din Gland, pe malul lacului Leman, pentru a continua tratamentul în vederea recuperării după ieşirea din coma artificială.

“Recuperarea lui Michael va continua acasă. În ultimele luni şi săptămâni, a făcut progrese, comparativ cu gravitatea rănilor suferite, dar mai are o cale lungă de străbătut”, subliniază purtătorul de cuvânt al familiei, care nu precizează când anume a părăsit Michael spitalul, scrie La Libre Belgique.

În ultimele săptămâni, mai multe publicaţii germane şi britanice au vorbit despre îmbunătăţirea stării sănătăţii fostului pilot german. Ieşit din comă în iunie, el reuşeşte să comunice cu familia clipind. Prin acest gest, el este capabil să răspundă la întrebările pe care soţia şi cei doi copii ai lor i le adresează, scrie sursa citată.

Medicii spitalului din Lausanne, în care a fost transferat de la CHU Grenoble, unde a fost internat imediat după accidentul din staţiunea Meribel, din Franţa, au afirmat că speră să-l vadă pe campion într-un scaun rulant electronic, pe care să-l controleze cu ajutorul gurii, în câteva săptămâni.

Zilele trecute, revista germană Bunte oferea unele informaţii în legătură cu starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, subliniind că acesta şi-ar putea petrece sărbătorile de Crăciun acasă, împreună cu familia sa. ''El are în continuare nevoie de asistenţă şi nimeni nu poate spune când îşi va regăsi capacităţile motrice, nici când îşi va regăsi posibilitatea de a vorbi sau memoria'', explica o sursă pentru revista germană.

Evoluţia stării de sănătate a septuplului campion mondial de Formula 1, transferat în luna iunie de la Grenoble la Lausanne, la o unitate de neuro-reeducare, este deci lentă, dar nu anormală, pentru că el rămâne, chiar dacă a ieşit din comă, ''într-o fază de neuro-reabilitare'', care poate dura între trei luni şi doi ani.
În iulie, soţia lui Michael, Corinna, a vorbit despre starea sănătăţii acestuia, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Neue Post. “Se îmbunăţăţeşte situaţia, sigur că lent, dar în orice caz este spre îmbunătăţire”, declara aceasta.

×
Subiecte în articol: michael schumacher