x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Schumacher, în “stare de conştienţă minimă”. Costul îngrijirilor medicale: 125.000 de euro pe săptămână!

Michael Schumacher, în “stare de conştienţă minimă”. Costul îngrijirilor medicale: 125.000 de euro pe săptămână!

28 Sep 2014   •   18:19
Michael Schumacher, în “stare de conştienţă minimă”. Costul îngrijirilor medicale: 125.000 de euro pe săptămână!

Fostul multiplu campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher, grav rănit la cap în urma unui accident la schi în Franţa, este îngrijit la domiciliu de o echipă formată din 15 medici, scrie non-stop-people.com.

Managerul de comunicare al familiei Schumacher, Sabine Kehm, a declarat că Michael nu este deplasat prin locuinţa sa din Elveţia, chiar dacă starea sănătăţii sale s-a îmbunătăţit sensibil, scrie sursa citată. Fostul pilot de Formula 1 nu poate vorbi şi este total imobil, având doar mişcări periodice ale ochilor. Ceea ce experţii medicali numesc “stare de conştienţă minimală”, explică sursa citată.

159 de zile de comă

Michael Schumacher a fost cufundat într-o comă artificială imediat după accidentul suferit la 29 decembrie 2013, în Alpii francezi. Coma a durat 159 de zile, adică până în momentul în care echipa medicală care l-a îngrijit la spitalul din Grenoble, unde a fost internat după accident, a decis că îl poate trezi treptat pe pacient. În opinia lui Manfred Spitzer, medic german specialist în creier, starea sănătăţii lui Michael Schumacher ar putea fi influenţată de mediul familial şi de faptul că acesta se află acasă. “Nu ştiu exact care este situaţia lui Michael, care este starea sănătăţii, dar, dacă aceasta este stabilă, atunci mediul familial poate cu siguranţă să-l ajute, în această fază. O astfel de stimulare emoţională este foarte importantă pentru pacienţii care au suferit un traumatism cranian sever”, declară specialistul german.

În afara dragostei cu care este înconjurat acasă, din partea familiei, Michael beneficiază concret de ajutorul pe care o echipă formată din 15 experţi medicali i-l acordă acasă. Un privilegiu care, adăugat cheltuielilor generate de instalarea la domiciliu a unui sofisticat echipament medical, costă familia Schumacher 125.000 de euro pe săptămână, scrie non-stop-people.com!

Echipă de securitate

Michael Schumacher a părăsit clinica medicală din Lausanne, în care fusese internat după scoaterea sa din comă, în urmă cu câteva săptămâni, la 254 de zile după accidentul suferit la Meribel, în Franţa. Spitalul din Lausanne îi este totuşi foarte apropiat campionului german, după cum a afirmat şi purtătorul de cuvânt al spitalului elveţian. “O mare parte din echipa care se ocupă de Michael acum a fost formată de specialiştii noştri. Noi îi urmărim tratamentul, suntem în legătură permanentă cu familia şi cei care îl îngrijesc şi suntem în totalitate la dispoziţia lor”, a spus acesta.

În afara unei echipe medicale excepţionale, pentru siguranţa şi binele lui Michael se mai luptă şi echipe de securitate. Căci poliţia a fost nevoită să intervină în zona în care se află locuinţa familiei campionului german, pentru a apăra familia de numeroşii jurnalişti care doreau să surprindă un cadru în care să apară marele Michael Schumacher. Familia fostului campion are propria echipă de securitate, care patrulează în faţa casei şapte zile din şapte, 24 de ore din 24, mai scrie non-stop-people.com.

×