x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Schumacher nu va rămâne paralizat, dă asigurări Olivier Panis

Michael Schumacher nu va rămâne paralizat, dă asigurări Olivier Panis

de Istvan Deak    |    17 Iun 2014   •   20:40
Michael Schumacher nu va rămâne paralizat, dă asigurări Olivier Panis

După ce multiplul campion de Formula 1 Michael Schumacher a ieşit din comă şi a părăsit secţia de terapie intensivă şi chiar spitalul din Grenoble, unde a petrecut 169 de zile, Olivier Panis, care se află în contact cu managerul lui Schumi, dă asigurări că pilotul “nu va fi paralizat”.

Schumacher ar putea merge din nou, într-o bună zi, aşadar, relatează RTL. Potrivit lui Olivier Panis, fost pilot de curse francez, care se află în legătură cu managerul de comunicare al familiei Schumacher, afirmă, potrivit RTL, că medicii au dat asigurări că “Michael nu va fi paralizat. Nimic din ceea ce înseamnă motricitate nu a fost atins”.

Totuşi, este dificil să se prevadă cât va dura recuperarea
Este totuşi dificil să se poată afirma de pe acum “cu ce viteză îşi va recupera Michael Schumacher musculatura”, a explicat Panis la microfonul RTL. “Va fi vorba despre o perioadă de recuperare foarte, foarte lungă. Iar la nivel cerebral nu se ştie, va trebui să avem mare răbdare”, a declarat Panis. “Dar sportivii de performantă au o capacitate de recuperare mult mai rapidă decât majoritatea muritorilor”, declară Olivier Panis, plin de speranţă.

Fix când mulţi se temeau de ce-i mai rău, după o foarte lungă tăcere din partea managerului de comunicare al familiei Schumacher, Sabine Kehm, această veste referitoare la fostul pilot de Formula 1 a venit să dea aripi foarte numeroşilor săi fani din întreaga lume. Dacă pentru toţi acesta este un semnal pozitiv fără îndoială, pentru mulţi specialişti prudenţa rămâne cuvântul de ordine. Până unde va merge recuperarea? În ce măsură acest anunţ este o veste bună?

Opinii

Invitat la BFMTV, Jean-Luc Truelle, profesor de neurologie, a insistat asupra faptului că pilotul german a putut fi mutat în alt spital. “Persoanele în comă şi într-o stare gravă, cum a fost el la început, riscă enorm dacă sunt deplasate dintr-un loc în altul, riscă să facă o serie de complicaţii care pot fi mortale”, a afirmat acesta, înainte de a adăuga:”Faptul că l-au putut deplasa este deja un semn favorabil”.

În niciun caz ieşirea din comă anunţată nu înseamnă că acesta va putea să revină la o viaţă normală. “Trebuie să fim conştienţi că ieşirea nu înseamnă că nu are sechele. Din contră”, a avertizat la BFM TV neurochirurgul Francois-Xavier Roux. “Când este vorba despre traumatisme craniene grave, urmate de comă prelungită, cum a fost acum, se ştie că există sechele importante”, a mai explicat acesta.


×
Subiecte în articol: recuperare Michael Schumacher