x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Schumacher reuşeşte să comunice cu familia clipind

Michael Schumacher reuşeşte să comunice cu familia clipind

22 Iul 2014   •   18:07
Michael Schumacher reuşeşte să comunice cu familia clipind

Procesul de recuperare după ieşirea din comă pentru multiplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher este unul de durată, dar, potrivit The Mirror, fostul pilot înregistrează progrese rapid. Cotidianul britanic afirmă că septuplul campion mondial german reuşeşte să comunice cu familia sa clipind.

Schumacher este internat la Spitalul Universitar din Lausanne, Elveţia, la o secţie specializată în recuperarea pacienţilor care s-au aflat mult timp în comă. Reamintim că marele campion s-a aflat preţ de aproape şase luni în comă artificială, indusă imediat după accidentul la schi suferit de Schumacher în staţiunea franceză Meribel, la 29 decembrie 2013. El a fost atunci internat imediat la clinica din Grenoble, unde a fost menţinut în comă indusă până când echipa medicală care l-a avut în grijă a considerat că este pregătit pentru a trece la o etapă superioară, trezirea treptată.

The Mirror, care informează acum despre progresele înregistrate de Schumacher, susţine că-şi bazează afirmaţiile pe un raport întocmit de medicii elveţieni. Aceştia din urmă speră, de asemenea, ca în următoarele săptămâni Michael Schumacher să fie capabil să se aşeze într-un scaun rulant cu acţionare electronică, nu unul oarecare, ci de înaltă tehnologie, manevrabil prin mişcări ale gurii.

Potrivit afirmaţiilor mai multor specialişti, fostul pilot german ar putea să se întoarcă acasă chiar în cursul acestei veri, cu condiţia să aibă un centru de acordare de îngrijiri medicale la domiciliu, pentru a-şi putea continua recuperarea.

Weekend-ul trecut, soţia sa, Corinna, a transmis un mesaj adresat fanilor campionului german, cu ocazia Grand Prix-ului din Germania, mulţumindu-le pentru toate mesajele de susţinere transmise de aceştia în toată această perioadă de coşmar de la accident până în prezent. „Acesta este un mesaj pentru toţi cei care au urmărit cu pasiune sportul lui Michael, împreună cu el, în toţi aceşti ani, şi care l-au susţinut de asemenea de şase luni, departe de pistă”, a scris Corinna Schumacher la pagina 6 a programului Grand Prix-ului, editat în mai multe zeci de mii de exemplare. „Acest Mare Premiu e pentru mine ocazia perfectă să vă mulţumesc din inimă pentru toate încurajările şi energia pozitivă pe care continuaţi să i le trimiteţi lui Michael. Trebuie să vă spun că toate mesajele voastre de simpatie ne-au bulversat cu adevărat”, a adăugat soţia pilotului. „E bine să ştim că am trecut împreună printr-o perioadă foarte grea, a continuat ea. Vine o fază care va cere probabil mult timp. Suntem încrezători că timpul, ca în toţi aceşti ani în F1, va fi aliatul lui Michael în această luptă”.

×
Subiecte în articol: michael schumacher stare sanatate