x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Schumacher: Un medic acuză familia campionului că-l ameninţă!

Michael Schumacher: Un medic acuză familia campionului că-l ameninţă!

de Istvan Deak    |    23 Dec 2014   •   17:45
Michael Schumacher: Un medic acuză familia campionului că-l ameninţă!

Gary Hartstein, fostul medic al Formulei 1, este foarte supărat. Potrivit lui, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) nu a acceptat ca el să critice modul în care familia multiplului campion de F1 Michael Schumacher găseşte de cuviinţă să comunice informaţii referitoare la starea sănătăţii campionului, după accidentul acestuia la schi. Medicul Gerard Saillant, care îi acordă îngrijiri lui Michael Schumacher, s-ar fi deplasat la Liege, unde lucrează Gary Hartstein, pentru a încerca să-l îndepărteze pe acesta. Replica medicului american nu a întârziat, iar vorbele sunt dure.

Gary Hartstein a criticat modul de a comunica al familiei lui Michael Schumacher cu mai multe ocazii, pe blogul său. Fostul medic al Formulei 1 a fost întotdeauna mai pesimist decât Sabine Kehm, managerul de comunicare al familiei Schumacher, care este cea care livrează presei şi publicului informaţii despre starea sănătăţii lui Schumi. Iar vorbele lui Hartstein nu le-au plăcut celor de la FIA.

Profesorul Gerard Saillant, prieten cu Jean Todt şi cu Michael Schumacher, ar fi încercat să se răzbune, deplasându-se personal la Universitatea din Liege, unde Gary Harstein lucrează, pentru a încerca să-l îndepărteze de acolo, scrie non-stop-people.com. Medicul american a răspuns într-o scrisoare deschisă acerbă şi virulentă. “Imaginaţi-vă surpriza când am aflat că aţi fost la mine la spital săptămâna trecută. Aţi luat trenul de la Paris până la Liege, ca să veniţi aici! Ce păcat că nu m-aţi avertizat că intenţionaţi să îmi faceţi o vizită - am fi putut bea împreună o cafea. Dar presupun că un face to face cu cineva nu este în stilul dumneavoastră. Gândiţi-vă că n-a fost cazul niciodată, nu-i aşa? Deja m-aţi dat afară prin mail”, atacă Gary Hartstein.

“Tăceţi, faceţi un pas înapoi şi fiţi atent”
“Aţi avut o întâlnire cu decanul facultăţii mele de medicină, pentru a vorbi despre mine. După ce aţi călătorit două ore şi jumătate pentru mine. Aş fi fost flatat, dacă nu aş fi fost aşa de şocat. Cred că este important ca oamenii să înţeleagă cum lucraţi dumneavoastră şi şeful dumneavoastră. Aţi venit aici pentru a încerca să mă daţi afară. Dumneavoastră şi şeful dumneavoastră vreţi să mă daţi afară de la locul de muncă care îmi permite să îmi achit chiria casei în care locuiesc de 25 de ani. Wow! Poate aţi primit instrucţiuni să-mi rupeţi picioarele! Aţi venit aici cu un dosar constituit din copii ale postărilor mele pe blog. Şi o copie a unui email personal venit de la Corinna Schumacher. Un email pe care nu l-am primit niciodată. Aţi venit aici pentru a ridica problema dacă acest blog încalcă contractul meu de muncă şi ar putea fi, prin urmare, un motiv de a fi dat afară, sau cel puţin de a avea neplăceri. Confidenţialitatea medic-pacient nu a fost niciodată încălcată, din două motive foarte serioase. Mai întâi, Michael Schumacher nu este şi nu a fost niciodată pacientul meu. În al doilea rând, ţin să precizez că nimic din ceea ce am scris în zilele, săptămânile şi lunile care au urmat după accidentul lui Michael la schi, în staţiunea franceză Meribel, nu s-a bazat pe altele decât pe presupuneri şi pe experienţa mea”, explică Gary Harstein.

Concluzia scrisorii sale este de-a dreptul brutală: “Aţi acţionat ca un derbedeu. Ceea ce aţi făcut nu este neaşteptat, ci doar brutal şi dezgustător. Puteţi să purtaţi costume de la firme de lux şi un ceas Patek Philippe, dar metodele dumneavastră sunt de ultima scursură. Ştiţi ce v-ar zice un înţelept? Tăceţi, faceţi un pas înapoi şi fiţi atent”.

Informaţiile referitoare la starea sănătăţii fostului campion de Formula 1 Michael Schumacher au fost cam confuze, după declaraţiile făcute de Gary Hartstein pe blogul său. Spre deosebire de Sabine Kehm, care a afirmat că pilotul este încă inconştient, dar viaţa sa nu mai este în pericol, fostul medic al Formulei 1 a confirmat pe blogul său că Michael Schumacher nu este gata să treacă cu bine peste această încercare a vieţii. O informaţie care a fost primită cu mare nervozitate de clanul Schumacher, care a mers până acolo încât l-a trimis pe medicul Gerard Saillant la Universitatea din Liege, pentru a încerca să-l îndepărteze de acolo pe profesorul american, mai scrie sursa citată.

×