x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Microsoft investește un miliard de dolari în Polonia

Microsoft investește un miliard de dolari în Polonia

05 Mai 2020   •   14:33
Microsoft investește un miliard de dolari în Polonia

Gigantul american Microsoft va investi un miliard de dolari în Polonia. Planul prevede că Microsoft se va implica în construcţia unui centru de date care va oferi servicii de tip cloud pentru companiile şi instituţiile guvernamentale din această țară, transmite Reuters.

Microsoft a semnat un acord cu compania poloneză Chmura Krajova, pentru a furniza servicii de cloud în Polonia, în contextul în care cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est vrea să devină un centru regional pentru tehnologie.

"Cred că investiţia Microsoft în Polonia va fi una importantă pentru companii, instituţiile publice şi sistemul de educaţie şi le va permite să se tranforme digital şi să implementeze noi standarde de lucru", a declarat premierul Mateusz Morawiecki.

Furnizorul polonez de cloud Chmura Krajova a fost înfiinţat în 2018 de PKO Bank Polski, cea mai mare bancă poloneză, şi Fondul Polonez de Dezvoltare (PFR) cu obiectivul de a accelera digitalizarea afacerilor şi a administraţiei publice.

Parteneriatul încheiat de Chmura Krajova cu Microsoft se va întinde pe  şapte ani şi va include pregătirea în Polonia de specialişti în tehnologia de tip cloud.

Compania Microsoft este listată pe bursa americană, unde a atins recent o valoare de piaţă de peste un trilion de dolari. A înregistrat, în trimestrul IV 2019, o cifră de afaceri mai mare cu 13,7%, până la 3,9 miliarde de dolari, iar venitul operaţional a crescut cu 35%. 

×
Subiecte în articol: Microsoft Polonia