x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Micul Pompei" descoperit în Franţa

"Micul Pompei" descoperit în Franţa

03 Aug 2017   •   17:30
"Micul Pompei" descoperit în Franţa

Ruinele unui cartier roman, descris ca fiind “micul Pompeii”, au fost descoperite pe un spaţiu destinat locuinţelor sociale, în Franţa, relatează The Independent. Ruinele, etichetate ca fiind “o descoperire excepţională” de către Ministerul Culturii din Franţa, au fost găsite în Vienne, un oraş mic din sudul oraşului Lyon.

Situl, care se întinde pe o suprafaţă de 7,000 de metri pătraţi, cuprinde case luxoase şi clădiri publice, magazine dedicate fierăriei, magazine pentru mâncare şi alte produse artizanale, un depozit cu mai multe ulcioare pentru vin şi o reţea de apă. Se crede că acestea au fost abandonate de rezidenţi, în momentul în care au fost cuprinse de flăcări, în secolul I înainte de Hristos.

Descoperirea a fost catalogată ca fiind “un adevărat mic Pompeii în Vienne”, iar conducătorul expediţiei arheologice, Benjamin Clement, susţine că au fost “incredibil de norocoşi” că au descoperit ruinele.

“Asta este, fără dubii, cea mai excepţională descoperire a unui sit roman în ultimii 40 sau 50 de ani”, a mai spus acesta.

Un mozaic descoperit într-o casă o surprinde pe Thalia, muza comediei şi a poeziei idilice, jumătate dezbrăcată, fiind răpită de Pan, zeul satirei. Arheologii au descoperit, de asemenea, o posibilă şcoală a retoricii şi filosofiei, care are o statuie cu Hercule în fântână.

Săpăturile au început în aprilie, iar arheologii le-au extins până la sfârşitul anului. Echipa care a descoperit ruinele este formată din 20 de arheologi.

×