x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gorbaciov NU a murit. Fostul lider comunist dezminte anunţul apărut pe o agenţie de presă din Rusia

Gorbaciov NU a murit. Fostul lider comunist dezminte anunţul apărut pe o agenţie de presă din Rusia

08 Aug 2013   •   12:32
Gorbaciov NU a murit. Fostul lider comunist dezminte anunţul apărut pe o agenţie de presă din Rusia
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a dezminţit azi zvonurile privind moartea sa anunţată pe contul de Twitter de o agenţie de presă publică rusă atacată de piraţi informatici, informează agerpres.ro.

"Ei speră în van. Sunt în viaţă şi mă simt bine", a declarat Mihail Gorbaciov, 82 de ani, pentru ziarul rus Novaia Gazeta.

"Fie că cineva ca caută să-şi promoveze site-urile, fie că este vorba de executarea ordinului unei autorităţi", a adăugat el.

Hackerii au atacat miercuri seara contul de Twitter în germană al agenţiei publice ruse RIA Novosti şi cel al serviciului său de presă, publicând un fals mesaj care anunţa decesul lui Mihail Gorbaciov într-o cafenea la Ekaterinburg (Urali).

RIA Novosti a precizat joi că mesajul a fost retras din conturile de Twitter la cinci minute după apariţie şi a anunţat intenţia de a cere Parchetului rus şi Serviciului federal de securitate o anchetă privind acest atac.

Gorbaciov, care suferă de diabet, a fost spitalizat la începutul lunii iunie pentru o evaluare a stării sănătăţii. El a apărut cu faţa umflată şi obosită în cursul ultimelor intervenţii publice.

Foarte respectat în Occident, "părintele perestroicii" este mult mai puţin îndrăgit de majoritatea concetăţenilor care îl consideră responsabil de destrămarea fostei URSS şi de haosul economic şi social care a urmat.

Gorbaciov a avut în ultimii ani relaţii delicate cu actualul preşedinte rus Vladimir Putin, pe care l-a criticat în numeroase rânduri pentru reculul democratic şi i-a cerut să cedeze puterea.

×
Subiecte în articol: mihail gorbaciov twitter