x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de italieni în stradă contra austerităţii

Mii de italieni în stradă contra austerităţii

de Marina Constantinoiu    |    06 Sep 2011   •   13:28

Mii de manifestanti au inceput sa se reuneasca, marti, la Roma pentru a protesta fata de planul de austeritate a carui examinare incepe in Senat, la apelul principalului sindicat italian, CGIL, care a lansat si apelul la greva generala pe durata intregii zile, relateaza AFP.

"Este un plan pe care tara nu il merita, suntem pe marginea prapastiei, avem nevoie de un Guvern responsabil", a declarat secretarul general al CGIL, Susanna Camusso.

Manifestatii sunt prevazute in aproximativ 100 de orase din peninsula. In cursul diminetii, erau deja 10.000 de manifestanti la Florenta si cateva mii la Genova. Apelul la greva - care va dura opt ore - a provocat perturbari in numeroase sectoare, in special in transporturi. Avioanele, trenurile, autobuzele, metrourile si vapoarele inregistreaza anulari si intarzieri. Mai multe locuri turistice, cum ar fi Colosseum, Forul roman sau Galleria Borghese, sunt inchise din cauza miscarii. Greva afecteaza, de asemenea, spitalele si posta.

CGIL a declansat miscarea pentru a protesta fata de planul de austeritate, adoptat de urgenta la 12 august de Guvern. Examinarea acestui plan incepe marti in jurul orei 14.30 GMT (17.30 ora Romaniei), in Senat.

×
Subiecte în articol: italia greva proteste austeritate cgil