x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ''Mii'' de lilieci au murit de prea multa caldura in Australia!

''Mii'' de lilieci au murit de prea multa caldura in Australia!

09 Ian 2018   •   06:47
''Mii'' de lilieci au murit de prea multa caldura in Australia!

Valul de căldură record care s-a abătut duminică asupra oraşului australian Sydney a provocat moartea a ''mii'' de lilieci, scrie Daily Mail.

 

Un număr însemnat de exemplare de lilieci cunoscuţi sub denumirea de ''vulpi zburătoare'' au murit din cauza căldurii în colonia Campbelltown. Fotografii au fost postate online de către organizaţiile pentru salvarea animalelor sălbatice Wires şi Help Save the Wildlife and Bushlands, ai căror voluntari un încercat să salveze cât de multe exemplare posibile.

''Stresul termic a provocat moartea a sute de vulpi zburătoare tinere din Campbelltown ieri, iar habitatul din Parramatta Park a fost de asemenea afectat'', a postat asociaţia Wires pe pagina sa de Facebook.

''Eforturile voluntarilor noştri au fost eroice şi înduioşătoare. În condiţii nevaforabile, au muncit neîntrerupt pentru a hidrata puii la care au reuşit să ajungă şi multe vieţi au fost salvate, însă din păcate multe s-au pierdut'', a precizat organizaţia. ''Sute de lilieci tineri au murit din cauza căldurii, iar bilanţul final ar putea ajunge la câteva mii''.

Sydney s-a confruntat duminică cu cea mai fierbinte zi înregistrată din 1939, temperaturile în unele părţi ale oraşului ajungând la niveluri caniculare de 47,3 grade Celsius. AGERPRES.

×
Subiecte în articol: australia lilieci canicula temperaturi