x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de oameni cer demisia lui Putin după incendiul devastator din Kemerovo

Mii de oameni cer demisia lui Putin după incendiul devastator din Kemerovo

28 Mar 2018   •   13:26
Mii de oameni cer demisia lui Putin după incendiul devastator din Kemerovo

Mii de ruși furioși au protestat în orașul siberian Kemerovo cerând ca cei responsabili de moartea celor 64 de oameni, în timpul incendiului din mall, să fie aspru pedepsiți.

Locuitorii din Kemerovo sunt extrem de nervoși și supărați din pricina atitudinii autorităților centrale și locale. Guvernatorul regiunii nu a catadicsit să se întâlnească cu familiile victimelor. Nici Putin nu a scăpat de critici mai alec că a refuzat să se întâlnească cu protestatarii sau să declare doliu național.

Martorii incendiului au declarat că alarmele de incendiu nu s-au declanșat iar multre uși de incendiu erau încuiate în timpul incendiului care a cuprins mall-ul ticsit de lume, în primul weekend al vacanței. 

Locuitorii orașului s-au adunat în centrul orașului pentru a protesta. Oamenii nemulțumiți acuză autoritățile locale că ar ascunde adevărata dimensiune a dezastrului, suspiciunile fiind că numărul morților ar fi cu mult mai mare.

În timpul protestului oamenii au cerut printre altele și demisia lui Vladimir Putin, recent reales în funcția de președinte al Rusiei.

Sursa: itv.com

×