x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de pasageri au dormit în aeroportul din Frankfurt

Mii de pasageri au dormit în aeroportul din Frankfurt

13 Mar 2013   •   11:45
Mii de pasageri au dormit în aeroportul din Frankfurt

Mii de pasageri au petrecut noaptea de marţi spre miercuri în aeroportul din Frankfurt, mulţi dintre ei pe paturi de campanie, din cauza anulării a sute de zboruri în urma viscolului care a îngreunat traficul aerian pe cel mai mare aerodrom din Europa, transmite EFE.

 
Un purtător de cuvânt al Fraport, companie care administrează aeroportul, a anunţat miercuri că au fost anulate deja 82 de zboruri la prima oră a dimineţii şi că ar putea fi anulate şi altele în cursul zilei, deşi situaţia tinde să se normalizeze. 
 
Ninsorile puternice de marţi, care au obligat la oprirea completă a traficului aerian timp de mai multe ore, au condus la suspendarea a circa 800 dintre cele 1.200 de zboruri programate la Frankfurt, unde maşinile de deszăpezire nu reuşeau să înlăture stratul de zăpadă de pe piste. 
 
Potrivit purtătorului de cuvânt, aceste anulări au făcut ca 'până la 3.000 de persoane' să se vadă obligate să rămână peste noapte în aeroport, unde personalul a aşezat 1.500 de paturi de campanie. 
 
Pe de altă parte, poliţia germană a anunţat miercuri că s-a redeschis traficul rutier pe autostrada A-45 în dreptul localităţii Münzenberg , în landul Hessa, unde marţi s-au ciocnit peste o sută de maşini din cauza viscolului. 
 
Coliziunea multiplă, cu zeci de camioane şi automobile implicate, s-a soldat cu circa 30 de răniţi, dintre care şase în stare gravă. Marele număr de vehicule implicate în accident şi dificilele condiţii meteorologice au făcut necesare aproape 24 de ore pentru eliberarea autostrăzii. 
 
Puternicele ninsori, care au început acum trei zile în nordul Germaniei, afectează întreaga ţară şi îngreunează nu numai transportul aerian şi rutier, ci şi pe cel feroviar, care acumulează întârzieri pe mai multe rute.

×
Subiecte în articol: ninsoare aeroport frankfurt