x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de sud-africani stau la coadă pentru a-şi lua adio de la Nelson Mandela (VIDEO)

Mii de sud-africani stau la coadă pentru a-şi lua adio de la Nelson Mandela (VIDEO)

13 Dec 2013   •   11:04
Mii de sud-africani stau la coadă pentru a-şi lua adio de la Nelson Mandela (VIDEO)

Mii de sud-africani așteptau vineri dimineața, la Pretoria, pentru a-i aduce un ultim omagiu eroului lor, fostul președinte sud-african Nelson Mandela, înainte de plecarea cortegiului funerar spre satul lui natal, Qunu, unde va fi înhumat duminică, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În ajun, autoritățile au închis porțile președinției, Union Buildings, unde este depus corpul neînsuflețit al fostului lider sud-african, în timp ce mii de persoane au rămas la coadă în așteptare.

Cortegiul a parcurs străzile capitalei, unde cetățenii au așteptat cu mici drapeluri, formând un cordon uman în onoarea 'părintelui națiunii'.

Trupul neînsuflețit al lui Nelson Mandela va fi transportat sâmbătă în satul Qunu, în sudul țării, unde fostul lider african și-a petrecut o parte din copilărie și unde a dorit să fie înhumat. Funeraliile de stat vor avea loc duminică în prezența a aproximativ 5.000 de persoane, între care se vor afla demnitari străini, ca Prințul Charles și foștii premieri francezi Lionel Jospin și Alain Juppé.

Nelson Mandela, închis între anii 1962 și 1990 pentru lupta sa împotriva regimului sud-african de apartheid, a devenit în 1994 primul președinte de culoare al Africii de Sud. El a decedat joia trecută, la Johannesburg, la vârsta de 95 de ani.

×
Subiecte în articol: nelson mandela omagiu