x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de tineri au mărşăluit în Belgia pentru a cere combaterea schimbărilor climatice

Mii de tineri au mărşăluit în Belgia pentru a cere combaterea schimbărilor climatice

14 Feb 2019   •   17:27
Mii de tineri au mărşăluit în Belgia pentru a cere combaterea schimbărilor climatice

Mii de tineri au mărşăluit joi în Belgia pentru a cere măsuri de combatere a schimbărilor climatice, într-un protest care a devenit un eveniment săptămânal în această ţară, relatează dpa. 

Poliţia belgiană a informat că la protestul de joi au participat în jur de 11.000 de persoane, a raportat agenţia de ştiri Belga. 

Tineri au protestat de asemenea pe străzile oraşelor belgiene Mons şi Namur, a precizat sursa citată. 

Proteste pentru combaterea schimbărilor climatice au loc în Belgia din 2 decembrie. La marşul tinerilor din 24 ianuarie au participat 35.000 de persoane şi, trei zile mai târziu, într-o duminică, aproximativ 70.000 de protestatari de toate vârstele au ieşit pe străzi. 

Şi în alte ţări s-a înregistrat o creştere a numărului de proteste ale tinerilor pentru climă. La 7 februarie, câteva mii de elevi au participat la un protest în Olanda. 

La începutul lunii decembrie, o tânără suedeză în vârstă de 15 de ani, Greta Thunberg, a uimit opinia publică în timpul Conferinţei Anuale a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP24) desfăşurată la Katowice (Polonia), cu pledoaria sa pentru generaţiile viitoare. Tânăra a devenit o persoană marcantă printre tinerii care se mobilizează din ce în ce mai mult pentru climă peste tot în lume, cerându-le decidenţilor politici şi întreprinderilor să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: schimbari climatice belgia