x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de tineri din Olanda au solicitat pedepsirea prostituţiei după modelul Nordic

Mii de tineri din Olanda au solicitat pedepsirea prostituţiei după modelul Nordic

10 Apr 2019   •   16:18
Mii de tineri din Olanda au solicitat pedepsirea prostituţiei după modelul Nordic

O petiţie, iniţiată de mai mulţi activişti din Olanda, care solicită ca vizitarea unei prostituate să devină ilegală va fi dezbătută în Parlament, scrie BBC.

42.000 de tineri au semnat petiţia, ceea ce înseamnă că problema va fi dezbătută de politicienii unei ţări care are unele dintre cele mai relaxate legi privind prostituţia.

“Sunt de nepreţuit” este numele campaniei pe site-urile de social media. Activiştii propun penalizarea clienţilor, sub aşa-numitul model Nordic. Modelul Nordic, adoptat de Suedia, Norvegia, Islanda, Irlanda şi Franţa, prevede penalizarea clienţilor, nu a celor care practică prostituţia.

Grupul, inspirat de viziuni creştine şi feministe, a postat pe Instagram mai multe fotografii în care suporterii ţin în mână un banner pe care scrie “Ik ben onbetaalbaar” (Sunt de nepreţuit), împreună cu mesajele “cum ar fi fost dacă era sora ta?” şi “prostituţia este atât o cauză, cât şi o consecinţă a inegalităţii”.

“Am ales să fiu lucrător sexual. Sunt multe persoane ca mine. Această campanie îmi va face locul de muncă mult, mult mai periculos”, a fost comentariul unei persoane.

În prezent, în Olanda prostituţia este legală atâta timp cât actul sexual are loc între doi adulţi care şi-au dat consimţământul.

×
Subiecte în articol: olanda prostitutie petitie model nordic