x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mike Pompeo: Washingtonul „va trece la fapte” pentru a susține democrația în Venezuela

Mike Pompeo: Washingtonul „va trece la fapte” pentru a susține democrația în Venezuela

24 Feb 2019   •   11:00
Mike Pompeo: Washingtonul „va trece la fapte” pentru a susține democrația în Venezuela

Statele Unite ale Americii /SUA/ au afirmat sâmbătă că ''vor trece la fapte'' pentru a susţine democraţia în Venezuela, calificând totodată drept ''brute'' forţele de securitate ale preşedintelui Nicolas Maduro care au deschis focul împotriva unor manifestanţi, relatează AFP. 

''SUA vor trece la fapte împotriva celor care se opun reinstaurării paşnice a democraţiei în Venezuela. A sosit timpul acum de a acţiona pentru a susţine cerinţele poporului venezuelean disperat'', a scris pe Twitter secretarul de stat american Mike Pompeo. 

''Suntem solidari cu cei care îşi continuă lupta pentru libertate. #EstamosUnidosVE'', a adăugat el. 

Pompeo a calificat drept ''brute'' forţele de securitate loiale preşedintelui Maduro care au tras asupra unor manifestanţi provocând doi morţi, potrivit organizaţiei neguvernamentale Foro Penal, ce se opune regimului lui Maduro, şi peste 300 de răniţi, inclusiv columbieni, conform guvernului de la Bogota şi altor surse. 

Forţele de ordine au deschis focul la frontierele Venezuelei împotriva partizanilor opozantului Juan Guaido pentru a împiedica intrarea ajutoarelor umanitare internaţionale din ţările vecine, aşa cum a ordonat Maduro.

AGERPRES

×