x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Milano: Gunoiul făcut de ţigani costă cât restaurarea Domului

Milano: Gunoiul făcut de ţigani costă cât restaurarea Domului

de Carmen Plesa    |    27 Aug 2009   •   00:00

Cu banii cheltuiţi de societatea de salubritate din Milano pentru a strânge gunoaiele făcute de ţiganii din taberele din oraş s-ar putea restaura Duomo, au concluzionat jurnaliştii de la Il Giornale.



Aproape un milion de euro - aceasta este suma care rezultă că e cheltuită de AMSA Milano (societatea care strânge, transportă şi reciclează gunoaiele) pentru a face curăţenie pe lângă taberele legale sau în locurile ocupate abuziv de ţigani.

De la începutul anului, s-au cheltuit aproximativ 240.000 de euro pentru a curăţa după evacuarea zonelor ocupate abuziv de nomazi. 500 de tone de gunoi au fost ridicate numai de la Institutul Marchiondi din Milano, după ce au fost evacuaţi ţiganii care ocupau abuziv locul de mai bine de un an.
Până la sfârşitul acestui an, AMSA preconizează că cheltuielile legate de curăţarea zonelor din care au fost evacuaţi ţigani se vor ridica la 450.000 de euro.

La aceste sume se adaugă cele legate de strângerea gunoaielor din jurul taberelor legale de ţigani (101.500 de euro) şi transportarea acestora (aproximativ 80.000 de euro pe an, potrivit datelor societăţii de salubritate).

Cu tot cu restul serviciilor de „rutină" legate de curăţenia din zonele în care s-au instalat ţiganii (nu au fost incluse şi cele pentru curăţenia din interiorul taberelor legale), jurnaliştii italieni estimează că cheltuielile se apropie de 1 milion de euro. Adică atât cât are nevoie municipalitatea milaneză pentru lucrările la casele sociale, sau pentru restaurarea Domului din Milano. 

×
Subiecte în articol: diaspora