x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miliardarul Jeff Bezos vrea o proprie minune a lumii!

Miliardarul Jeff Bezos vrea o proprie minune a lumii!

22 Feb 2018   •   10:22
Miliardarul Jeff Bezos vrea o proprie minune a lumii!

Omul de afaceri american contruieste un ceas urias in desert. Fondatorul companiei Amazon, cea mai mare firma de comert online din lume, vrea ca mecanismul sa functioneze 10.000 de ani, fara nici cea mai mica interventie a omului.

 

Cu o avere estimata la peste 100 de miliarde de dolari, Jeff Bezos a investit deja 42 de milioane in aceasta constructie aparent inutila. Este suma maxima pe care omul de afaceri si-a propus sa o cheltuiasca pentru implinirea dorintei sale, care va prinde viata in zona de munte din vestul statului Texas. Ceasul va avea o inaltime care va depasi 150 de metri, iar pana la intrare este o zi de mers pe jos.

"Daca va ganditi la o problema pe care vreti sa o rezolvati, cum ar fi, spre exemplu, foametea in lume si care mie v-ar lua, sa zicem, cam cinci ani, daca sunteti un om rational, veti renunta la idee pentru ca este, pur si simplu, imposibil. Dar daca eu va dau un ragaz de 100 de ani, ati putea incerca", spune Bezos, justificandu-si, oarecum, proiectul.

Scopul minunii sale este de a schimba atitudinii oamenilor fata de timp. In opinia lui Bezos, planul sau nu difera cu nimic de investitiile altor bogati ai lumii. Bill Gates, spre exemplu, lupta impotriva malariei, George Soros lupta sa promoveze democratia.

Ce cred analistii? Ca mecanismul dorit de Jeff Bezos ar putea deveni o noua minune a lumii. "Involuntar, gandul fuge la Turnul Eifel. Acum 100 de ani, toti se intrebau cine a inventat acesta oribilitate si, in general, ce rost are ea. Acum, este simbolul Parisului, iar unii il considera chiar o minune a lumii. Este alta incercare de a crea un nou monument dedicat geniului uman, o noua lectie de imbinare a artei cu tehnologia", spun specialistii.

 

×
Subiecte în articol: jeff bezos ceas minune a lumii texas monument