x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Milioane de utilizatori şi-au şters conturile de Facebook. Vezi MOTIVUL

Milioane de utilizatori şi-au şters conturile de Facebook. Vezi MOTIVUL

18 Sep 2013   •   13:22
Milioane de utilizatori şi-au şters conturile de Facebook. Vezi MOTIVUL

Milioane de utilizatori din SUA și Marea Britanie au renunțat la serviciile rețelei sociale Facebook și și-au șters paginile, în urma dezvăluirilor făcute de fostul asistent tehnic al CIA, Edward Snowden, și portalul WikiLeaks privind supravegherea electronică la scară largă dusă de serviciile secrete din SUA, în colaborare cu alte țări occidentale, scrie Daily Mail, citat de Agerpres. Astfel, aproximativ 9 milioane de persoane în SUA și circa 2 milioane în Marea Britanie și-au eliminat conturile de pe Facebook.

'Oamenii devin mai precauți cu privire la viața lor privată în spațiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informațiile recente privind spionajul Agenției Naționale de Securitate din SUA', declară editorul revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.

Revista a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii părăsesc Facebook. Oamenii de știință au stabilit în urma analizei răspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievați că cea mai frecventă cauză—48,3%—este preocuparea pentru confidențialitatea vieții private pe Internet. Pe locul doi—13,5%—se situează nemulțumirea generală față de serviciile Facebook.

Printre alte motive—refuzul de a purta discuții sterile și teama de a deveni dependent de rețeaua socială. Unii dintre cei chestionați au răspuns că au obosit de obligația 'socială' de a adăuga mereu noi prieteni.

×