x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Minciună: Boris Johnson, anti-Brexit

Minciună: Boris Johnson, anti-Brexit

17 Oct 2016   •   10:42
Minciună: Boris Johnson, anti-Brexit
Sursa foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a scris un editorial împotriva Brexit, cu numai două zile înainte de a-și începe campania în favoarea retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Potrivit ediției din 16 octombrie a săptămânalului „Sunday Times”, Johnson a scris articole cu puncte de vedere opuse pentru a-și clarifica ideile, transmite Reuters.

Editorialul anti-Brexit, scris în februarie dar nepublicat, explică de ce britanicii au interesul să rămână în UE. Johnson avertiza că, după Brexit, ar urma un șoc economic, iar contribuțiile financiare la bugetul Uniunii sunt un preț mic pentru accesul pe piața unică.

Astfel de argumente sunt exact opusul celor susținute ulterior de fostul primar al Londrei, în campania premergătoare referendumului din iunie. Un purtător de cuvânt al lui Johnson a refuzat să comenteze dezvăluirile din „Sunday Times”.

O sursă confidențială, care știa ce se întâmplă la vremea respectivă, a declarat agenției Reuters că informațiile săptămânalului sunt corecte, iar Johnson a vrut să fie sigur că nu-i scapă niciun argument asupra subiectului. Imediat după ce a scris editorialul respectiv, el ar fi afirmat că argumentele anti-Brexit „nu stau în picioare".

În numărul apărut sâmbătă seara, târziu, „Sunday Times” publică pe prima pagină citate din editorialul semnat de Johnson în februarie. Reuters reamintește că el a devenit cunoscut publicului tot datorită unor articole de presă, în anii 1990.

Ca fiu al unui funcționar european de rang înalt, el și-a petrecut copilăria la Bruxelles, iar ulterior a denunțat reglementările Uniunii Europene, într-o serie de corespondențe.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson brexit Marea Britanie