x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Minciunile comuniştilor

Minciunile comuniştilor

de Vitalie Calugareanu    |    15 Apr 2009   •   00:00
Minciunile comuniştilor

Autorităţile comuniste de la Chişinău se încurcă în propriile minciuni. Când sunt puşi în faţa faptelor care demonstrează că vandalizarea Preşedinţiei şi Parlamentului a avut loc cu acordul administraţiei prezidenţiale şi cu contribuţia poliţiştilor, oamenii puterii se pierd şi oferă răspunsuri ridicole.



Bunăoară, au fost întrebaţi pentru cine mărunţea pietre poliţistul în uniformă, pe care un cameraman l-a surprins cum distrugea un gard din beton în preajma Preşedinţiei, în timpul revoltelor din 7 aprilie. Răspunsul a fost: "Pentru că nu putea să iasă o maşină intrată acolo!". La întrebarea logică "cum a intrat maşina acolo?" - nu s-a mai răspuns.

Tot imaginile video întâmplătoare i-au trădat şi pe cei care au arborat, cu ajutorul poliţiştilor, drapelul României şi al UE pe Preşedinţie. Ion Galaţchi (17 ani), care a urcat pe acoperiş spune, şi poliţia lui Voronin îl sprijină, că i-a convins pe cei care asigurau paza că, prin arborarea drapelelor, "vom opri mulţimea!". Nici Ion Galaţchi, nici Dragoş Musteaţă (care l-a însoţit pe acoperiş) nu se regăsesc în lista cu arestaţi de pe site-ul MAI.

PROTESTATARUL INFRACTOR
Ieri a mai apărut o dovadă că autorităţile comuniste, de comun acord cu poliţia şi lumea criminală, au pus la cale vandalizarea celor două clădiri. Cum altfel un individ, Guţu Andrei Vladimir, a cărui poză o găsim pe site-ul MAI de la Chişinău la rubrica "Daţi în căutare", putea, alături de alţi trei tipi raşi pe cap ca şi el, să stea, în prima linie, la protestele violente, în faţa a sute de poliţişti?

Guţu Andrei este căutat "pentru comiterea unui jaf". "Cum a fost posibil ca un infractor să se plimbe nestingherit prin Chişinău, fără să fie prins de poliţie? Cine sunt şi ceilalţi tineri care par a fi parte din aceeaşi gaşcă?", se întreabă UNIMEDIA, care a primit poza de la un vizitator al site-ului. MAI nu le-a răspuns, dar ieri poza lui Guţu era încă pe site-ul MAI.

×
Subiecte în articol: externe