x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miniştrii de Externe din G7 cer Rusiei să-şi "asume rolul" în doborârea zborului MH17 al Malaysia Airlines

Miniştrii de Externe din G7 cer Rusiei să-şi "asume rolul" în doborârea zborului MH17 al Malaysia Airlines

16 Iul 2018   •   13:50
Miniştrii de Externe din G7 cer Rusiei să-şi "asume rolul" în doborârea zborului MH17 al Malaysia Airlines

Rusia trebuie să-şi “asume rolul” în doborârea zborului MH17 al Malaysia Airlines, aflat deasupra Ucrainei, în 2014, şi să coopereze pentru stabilirea adevărului şi justiţiei, potrivit declaraţiilor făcute de miniştrii de Externe din cadrul G7, duminică, scrie The Guardian.

Declaraţia miniştrilor din G7 a venit înainte de summitul dintre preşedintele SUA, Donald Trump, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, dar şi înainte de aniversarea dezastrului din 17 iulie 2014, când au murit 298 de persoane, după ce avionul a fost doborât.

Miniştrii din G7 au afirmat că o anchetă a accidentului a descoperit implicarea “convingătoare, semnificativă şi profund deranjantă” a Rusiei.

“Suntem uniţi în sprijinul nostru faţă de Australia şi Olanda, în contextul în care cer Rusiei să-şi asume rolul în acest incident şi să coopereze în procesul de stabilire a adevărului şi pentru obţinerea dreptăţii pentru victimele MH17 şi pentru rudele lor”, se arată în comunicat.

Din G7 fac parte: SUA, Franţa, Marea Britanie, Germania, Japonia, Italia şi Canada, care deţine preşedinţia grupului.

 

 

×