x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministru israelian: Între bomba iraniană şi bombardamentul israelian, este mai bun bombardamentul

Ministru israelian: Între bomba iraniană şi bombardamentul israelian, este mai bun bombardamentul

14 Iun 2012   •   12:20
Ministru israelian: Între bomba iraniană şi bombardamentul israelian, este mai bun bombardamentul

Vicepremierul israelian Moshe Yaalon a afirmat ca ar fi mai bine pentru Israel sa atace Iranul mai degraba decat sa lase aceasta tara sa se doteze cu arma nucleara, potrivit cotidianului Haaretz, citat de AFP.

"In nicio circumstanta Israelul nu va accepta sa aiba cutitul la gat (...) daca trebuie facuta o alegere intre bomba (iraniana) sau bombardamentul (israelian), din punctul meu de vedere este mai bun bombardamentul", a afirmat Yaalon, fost sef de Stat Major si actual ministru pentru Afaceri Strategice.

"Daca Iranul nu este oprit, aceasta tara va dispune intr-un an de suficient uraniu imbogatit pentru a produce sapte-opt bombe atomice si va fi in masura sa produca o bomba radiologica, o arma mai primitiva, in mai putin de sase luni. Daca presiunile diplomatice sau economice asupra Iranului nu sunt inasprite si daca nu vor fi alte evolutii pozitive, momentul adevarului va veni in curand", a mai spus oficialul.

Marile puteri, in frunte cu occidentalii, suspecteaza Iranul, in pofida dezmintirilor acestuia, ca ascunde un obiectiv militar in spatele programului sau nuclear, vizat de sase rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU din 2006.

Israelul, singura putere nucleara oficiala din regiune, apreciaza ca existenta sa ar fi amenintata daca Teheranul ar dispune de bomba atomica.

×