x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul american al justiţiei pledează pentru înăsprirea politicii de azil

Ministrul american al justiţiei pledează pentru înăsprirea politicii de azil

12 Oct 2017   •   18:51
Ministrul american al justiţiei pledează pentru înăsprirea politicii de azil

Ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions, a afirmat joi că politicile care le permit imigranţilor să ceară azil în SUA sunt puternic marcate de fraude şi abuzuri, relatează Reuters. Ministrul american a subliniat că un număr prea mare de imigranţi profită de actualele reguli şi a făcut apel la Congres să adopte legi care să îngreuneze acordarea azilului. 

Sessions nu a făcut nicio propunere specifică în acest sens, în discursul susţinut la Oficiul pentru supervizarea imigraţiei din cadrul ministerului pe care îl conduce. El a denunţat în schimb "fisurile" legislative care le permit imigranţilor despre care autorităţile federale stabilesc că au o 'teamă credibilă' privind consecinţele returnării lor în ţările de origine să rămână în libertate, până când vor fi audiaţi de un judecător. După ce sunt audiaţi de acesta din urmă, mulţi pur şi simplu dispar şi nu se mai prezintă la audierile ulterioare, a explicat oficialul american. 

Ministrul justiţiei a acuzat fosta administraţie a preşedintelui Barack Obama că a adoptat în 2009 prevederi ce au permis eliberarea imigranţilor din custodia autorităţilor, adăugând că temerile invocate sunt de multe ori doar un "şiretlic pentru a intra în mod ilegal" în SUA. 

"Congresul trebuie să adopte priorităţile legislative anunţate săptămâna aceasta de preşedintele Donald Trump şi care includ o reformă importantă a politicii de azil", a conchis Sessions. 

Administraţia Trump a difuzat duminică o listă de principii privind politica de imigraţie a căror adoptare o doreşte în schimbul unui acord cu democraţii pentru a permite sutelor de mii de tineri imigranţi să rămână în Statele Unite. Lista mai cuprinde construcţia unui zid promis de mult timp de preşedintele republican şi deportarea rapidă a persoanelor care depăşesc perioada de şedere acordată de viză.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: politica de azil america Jeff Sessions