x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de externe al Coreei de Nord a comparat ameninţările lui Trump cu "lătratul unui câine"

Ministrul de externe al Coreei de Nord a comparat ameninţările lui Trump cu "lătratul unui câine"

21 Sep 2017   •   13:46
Ministrul de externe al Coreei de Nord a comparat ameninţările lui Trump cu "lătratul unui câine"

Ministrul de externe al Coreei de Nord, Ri Yong-ho, a emis un răspuns faţă de ameninţările lui Donald Trump pe care le-a comparat cu “lătratul unui câine”, adăugând că îi “pare rău” pentru consilierii preşedintelui Statelor Unite, miercuri, scrie The Guardian.

În primul său discurs de la Adunarea Generală ONU, marţi, Donald Trump a afirmat că Statele Unite vor fi obligate să “distrugă în totalitate” Coreea de Nord, dacă Washingtonul va fi nevoit să se apere sau să-şi apere aliaţii împotriva rachetelor Coreei de Nord.

Vorbind cu reporterii după ce a ajuns în New York, miercuri, Ri Yong-ho a citat un proverb coreean când a fost întrebat ce părere are despre ameninţările lui Trump. “Este o zicală care spune ‘câinii latră, caravana trece’. Dacă Trump crede că ne sperie cu lătratul unui câine atunci este clar că visează.”, a spus Ri Yong-ho.

Întrebat ce părere are despre faptul că Trump l-a descris pe Kim ca fiind “omul-rachetă”, acesta a spus: “Îmi pare rău pentru consilierii lui”.

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a spus în cadrul Adunării Generale ONU că discuţiile precedente nu au adus nicio schimbare şi a cerut o blocadă globală care să oprească accesul Coreei de Nord la “bunuri, fonduri, oameni şi tehnologie” pentru programele sale nucleare.

“Trebuie să facem Nord Coreea să abandoneze toate programele sale nucleare şi pe cele cu rachete balistice într-o manieră completă, verificabilă şi ireversibilă. Nu este nevoie de dialog, ci de presiune”, a spus Shnizo Abe, care şi-a dedicat întregul discurs Coreei de Nord.

×