x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de Interne al Italiei cere un raport pentru evacuarea taberelor de romi

Ministrul de Interne al Italiei cere un raport pentru evacuarea taberelor de romi

16 Iul 2019   •   13:46
Ministrul de Interne al Italiei cere un raport pentru evacuarea taberelor de romi

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), le-a comandat marţi prefecţilor din teritoriu un raport referitor la prezenţa taberelor de romi, în vederea evacuării lor, transmite AFP.

Salvini le-a cerut prefecţilor să redacteze, în termen de două săptămâni, 'un raport privind prezenţa romilor, sinti şi caminanti (nomazi)', a comunicat Ministerul de Interne.

'Obiectivul este de a verifica prezenţa taberelor ilegale în vederea stabilirii unui plan de evacuare', arată comunicatul.

Consiliul Europei estimează că în Italia se află între 120.000 şi 180.000 de romi, sinti şi nomazi, unul din procentele cele mai scăzute în populaţia unei ţări la nivel european.

În Italia, mai mult de jumătate au cetăţenie italiană, un loc de muncă şi o locuinţă stabile, dar integrarea lor socială este dificilă, iar manifestările ostile împotriva lor sunt frecvente.

Conform unui raport din 2017 al asociaţiei '21 Iulie', care se ocupă de drepturile romilor şi sinti, 26.000 de romi, sinti şi nomazi trăiesc în locuinţe sau în tabere improvizate.

AGERPRES

×