x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul Educaţiei din India nu crede în teoria evoluţiei

Ministrul Educaţiei din India nu crede în teoria evoluţiei

23 Ian 2018   •   12:15
Ministrul Educaţiei din India nu crede în teoria evoluţiei

Ministrul Educaţiei din India, Satyapal Singh, a fost condamnat de către oamenii de ştiinţă pentru că a solicitat ca teoria evoluţiei să fie scoasă din programa şcoalară, deoarece nimeni “nu a văzut o maimuţă care să se transforme în om”, scrie The Guardian.

Ministrul Satyapal Singh şi-a susţinut comentariile luni, afirmând că ministerul său este gata să găzduiască o conferinţă internaţională unde “oamenii de ştiinţă pot veni să spună unde se situează în legătură cu această problemă”.  

“Am o listă cu 10 sau 15 oameni de ştiinţă grozavi care au afirmat că nu există  nicio dovadă care să demonstreze că teoria evoluţiei este corectă”,  a spus Singh unei mulţimi la universitatea din statul Assam, adăugând faptul că Albert Einstein a fost de acord că teoria “nu este ştiinţifică”.

Singh, care are o diplomă postuniversitară în chimie de la Universitatea din Delhi, a afirmat că vorbeşte în calitate de “om de ştiinţă”.

“Teoria lui Darwin este greşită din punct de vedere ştiinţific”, a spus acesta în weekend. “Este nevoie de o schimbare în programa şcolilor şi liceelor. De când omul este pe pământ, a fost întotdeauna un om. Nimeni, inclusiv strămoşii noştri, în scris sau oral, nu au afirmat că au văzut o maimuţă transformându-se în om”, a mai adăugat Ministrul Educaţiei.

Peste 2000 de oameni de ştiinţă din India au semnat o petiţie prin care au afirmat că remarcile lui Singh sunt simpliste, înşelătoare şi lipsite de orice bază ştiinţifică.

×