x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul finlandez de Interne confirmă opoziţia ţării sale faţă de aderarea României la Schengen

Ministrul finlandez de Interne confirmă opoziţia ţării sale faţă de aderarea României la Schengen

22 Sep 2011   •   05:29
Ministrul finlandez de Interne confirmă opoziţia ţării sale faţă de aderarea României la Schengen

Ministrul finlandez de Interne, Paivi Rasanen, a confirmat opozitia tarii sale fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. "Subiectul a fost discutat in comisii ale Parlamentului si Cabinetului, iar pozitia noastra privind aderarea a fost negativa", a declarat ministrul finlandez, citat de postul TV YLE.

Rasanen a explicat ca decizia a fost luata ca urmare a progreselor insuficiente ale celor doua tari in privinta aplicarii legii, situatiei minoritatilor, coruptiei guvernamentale si a criminalitatii organizate.

"Cele doua state indeplinesc criteriile tehnice pentru aderare, dar nu avem incredere deplina ca vor putea asigura protectia granitelor UE - din cauza coruptiei, printre altele", a mai spus ministrul.

Ministrii europeni de Interne urmeaza sa discute, astazi, la Bruxelles, despre aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, insa Olanda a anuntat inca de vineri ca se va opune acestei decizii.

×