x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul francez de Interne: La Paris, 80% din furturile din buzunare sunt comise de minori români.

Ministrul francez de Interne: La Paris, 80% din furturile din buzunare sunt comise de minori români.

13 Iun 2011   •   05:56
Ministrul francez de Interne: La Paris, 80% din furturile din buzunare sunt comise de minori români.

Claude Gueant, ministrul francez de Interne reia acuzatiile impotriva imigrantilor romani. El a declarat ca, la Paris, 80% din furturile din buzunare sunt comise de romani minori. Oficialul a mai spus ca vrea sa reduca numarul de infractiuni comise de romani in Franta si sa creasca numarul imigrantilor ilegali repatriati.

"La Paris, 80 % din furturile de pe strazi sunt comise de minori romani", sustine oficialul francez intr-un interviu publicat de Journal du Dimanche.

Claude Gueant, considerat unul din oamenii de incredere ai lui Nicolas Sarkozy, a mai spus ca doreste sa sporeasca numarul expulzarilor de imigranti ilegali.

"Avem ca obiectiv 28.000 de plecari pentru anul 2011. Vom creste acest numar in cateva saptamani, dupa evaluarea eficientei noului dispozitiv", a afirmat Claude Gueant.

Principalele dispozitii ale noii legi se refera la dreptul de sedere al imigrantilor ilegali bolnavi si la interventia unui judecator de libertati si detentie in procedurile de expulzare, ce poate inteveni la cinci zile de la data privarii de libertate, fata de doua in prezent, potrivit realitatea.net.

Aceasta masura vizeaza imbunatatirea eficientei procedurilor de expulzare, in conditiile in care 70% dintre ele nu sunt executate in prezent.

Conform legii, imigrantii ilegali bolnavi vor putea sa ramana in Franta numai in cazul in care tara lor de origine nu pot primi un tratament adecvat. Insa autoritatilor vor putea lua in calcul si "circumstante umanitare exceptionale" pentru acordarea dreptului de sedere.

×