x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul francez de interne: La ultra-violenţă vom opune ultra-fermitate

Ministrul francez de interne: La ultra-violenţă vom opune ultra-fermitate

07 Ian 2019   •   20:58
Ministrul francez de interne: La ultra-violenţă vom opune ultra-fermitate

Ministrul francez de interne Christophe Castaner a afirmat luni că guvernul vrea să răspundă cu ''ultra-fermitate'' la ''ultra-violenţă'', în timp ce executivul de la Paris este aşteptat să anunţe noi măsuri ''de ordine publică'', după o nouă serie de violenţe în cursul celui de-al optulea weekend de proteste ale ''vestelor galbene''.

''La ultra-violenţă vom opune ultra-fermitate'', a declarat Castaner în cursul unui mesaj către forţele de ordine la Paris.

Premierul francez Edouard Philippe urmează să facă la ora locală 20,00, din platoul TF1, unele ''anunţuri'' pentru consolidarea ''dispozitivului de ordine publică'', potrivit unui anunţ anterior.

Castaner a anunţat de asemenea o viitoare lege privind orientarea şi organizarea în materie de securitate.

''Le voi propune preşedintelui Republicii, premierului, dezbaterea unei legi de organizare care va stabili viziunea pe termen lung a politicii noastre de securitate internă. Ea nu se va limita la poliţie şi jandarmeria naţională, ci va cuprinde viziunea noastră globală privind continuitatea securităţii'', a declarat ministrul francez de interne.

AGERPRES

×