x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul italian de Interne, acuzat de legături strânse cu organizația mafiotă calabreză ’NDrangheta

Ministrul italian de Interne, acuzat de legături strânse cu organizația mafiotă calabreză ’NDrangheta

de Oana Pavelescu    |    09 Iul 2018   •   17:53
Ministrul italian de Interne, acuzat de legături strânse cu organizația mafiotă calabreză ’NDrangheta

Roberto Saviano îl acuză pe Matteo Salvini, ministrul italian de Interne, că primește sprijinul mafie calabreze.

Saviano, scriitor și jurnalist italian, spune că lideri de top al organizației mafiote ’NDrangheta se aflau în fruntea coloanei de suporteri în timpul unui miting electoral desfașurat în Calabria, pentru Matteo Salvini, în timpul campaniei din martie a.c.

”Prezența acestor bărbați a reprezentat o garanție”,  a declarat Saviano pentru The Times.

Saviano l-a numit pe noul ministru de Interne ”ministrul lumii subterane” și l-a acuzat de lașitate pentru că atacă migranții în loc să lupte cu organizațiile mafiote.

Matteo Salvini a lăsat să se înțeleagă că va anula protecția poliției de care Saviano se bucură din anul 2006 atunci când clanul Casalesi a pus o recompensă pe capul scriitorului pe care îl acuză că profită de situația respectivă pentru a se îmbogăți.

Scriitorul a fost ca un ghimpe în coasta Ligii aș cărui președinte este Matteo Salvini. În anul 2010 Saviano l-a acuzat pe actualul ministru de interne că ’NDrangheta este bine înfiptă în organizația politică, lucru pe care poliția l-a confirmat.

×