x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul libian de interne şi-a dat demisia

Ministrul libian de interne şi-a dat demisia

de Agerpres    |    18 Aug 2013   •   19:22
Ministrul libian de interne şi-a dat demisia

Ministrul de interne al Libiei, Mohamed Khalifa Al-Sheikh, şi-a prezentat duminică demisia în urma neînţelegerilor cu primul ministru Ali Zeidan, informează Reuters şi AFP, citând responsabili de la biroul primului ministru şi membri ai Parlamentului. Khalifa Al-Sheikh şi-a dat demisia în semn de protest faţă de ceea ce a numit drept interferenţa guvernului şi parlamentului în activitatea sa, a precizat pentru Reuters Al Sharif al Wafi, membru al Congresului general naţional libian.

Ministrul demisionar s-a plâns între altele că nu dispune de ajutor financiar şi moral în aplicarea programului său de reforme, a menţionat pentru AFP un alt deputat. Un responsabil de la biroul premierului Zeidan a confirmat primirea demisiei, dar nu a dat alte detalii.

O sursă a cabinetului a indicat pentru agenţia de presă Lana că vicepremierul Sadik Abdelkrim va asigura interimatul ca ministru de interne, până la numirea unui nou ministru. După revolta din 2011 ce a răsturnat regimul lui Muammar Gaddafi, insecuritatea şi violenţele rămân la ordinea zilei în Libia, unde noile autorităţi nu au reuşit încă să formeze forţe regulate de poliţie şi militare.

Sâmbătă, o explozie de mică intensitate a avut loc la Consulatul Egiptului din oraşul libian Benghazi, provocând spargerea geamurilor reprezentanţei egiptene şi ale clădirilor din vecinătate. La 10 august, o persoană a murit şi două au fost rănite de gloanţe după tiruri trase de un grup de bărbaţi înarmaţi într-un parc de distracţii din Tripoli. La 11 septembrie 2012, un grup de islamişti a lansat un atac împotriva consulatului american de la Benghazi, în cursul căruia au fost ucişi ambasadorul Statelor Unite şi trei alţi americani.

×