x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul rus al Apărării: Sistemul de rachete 'Buk' nu a trecut graniţa dintre Rusia şi Ucraina

Ministrul rus al Apărării: Sistemul de rachete 'Buk' nu a trecut graniţa dintre Rusia şi Ucraina

19 Iul 2014   •   09:38
 Ministrul rus al Apărării: Sistemul de rachete 'Buk' nu a trecut graniţa dintre Rusia şi Ucraina

Niciun sistem de rachete 'Buk' şi nici alte arme şi echipament militar al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse nu au trecut graniţa dintre Rusia şi Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de agenţia RIA Novosti, ediţia online în limba rusă. 

'Pe ascuns acest lucru este imposibil de făcut. Aceasta se aplică şi la alte declaraţii ale oficialilor de la Kiev asupra reţinerii a doi presupuşi cetăţeni ai Federaţiei Ruse, chipurile specialişti de +corectare a traiectoriei+ rachetelor complexului +Buk+. Dorim să explicăm că specialiştii de +corectare a traiectoriei+ sunt folosiţi numai pentru acele sisteme de arme ale căror obiective sunt situate pe teren', a precizat reprezentantul oficial al ministerului de la Moscova. 

Sistemul de rachete BUK-M1, cu care ar fi fost doborât avionul malaezian, filmat în timp ce este mutat de rebeli în Rusia (VIDEO)

Autorităţile de la Kiev au acuzat rebelii proruşi din estul Ucrainei de a fi responsabili de catastrofa aeriană de joi seară în care şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, în timp ce aceştia au declarat că nu dispun de mijloace pentru a trage într-un avion ce zboară la o astfel de înălţime. 

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova insistă pentru o anchetă foarte obiectivă şi independentă a catastrofei avionului Malaysia Airlines în Ucraina şi Rusia şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta la anchetă, adaugă RIA Novosti. (Agerpres)

Citește și Apocalipsa vine AZI
13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni


×