x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul turc al familiei, despre autoritățile olandeze: "A trata astfel o femeie ministru este lamentabil"

Ministrul turc al familiei, despre autoritățile olandeze: "A trata astfel o femeie ministru este lamentabil"

12 Mar 2017   •   13:50
Ministrul turc al familiei, despre autoritățile olandeze: "A trata astfel o femeie ministru este lamentabil"

Ministrul turc al familiei, Fatma Betül Sayan Kaya, a denunţat duminică, la revenirea sa la Istanbul, modul 'lamentabil' în care a fost tratată cu o zi în urmă de autorităţile olandeze, care au expulzat-o şi condus-o la frontiera cu Germania, relatează AFP. 

'Am suferit un tratament grosolan şi jenant (...) A trata astfel o femeie ministru este lamentabil', le-a declarat ea jurnaliştilor pe aeroportul dAtaturk din Istanbul, unde a fost primită de o mulţime care agita steaguri ale Turciei. 

Tot la Istanbul, manifestanţi au smuls drapelul Olandei de pe clădirea consulatului acestei ţări, înlocuindu-l cu un steag al Turciei, adaugă Agerpres.

Tensiunile diplomatice au escaladat între Haga şi Ankara după ce Olanda a interzis venirea ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, pentru a participa la un miting al comunităţii turce la Rotterdam, în favoarea referendumul constituţional din 16 aprilie.

×
Subiecte în articol: olanda turcia relatii diplomatice