x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul ungar de externe: Rezultatul referendumului privind Brexitul a fost influenţat de politica UE privind migraţia

Ministrul ungar de externe: Rezultatul referendumului privind Brexitul a fost influenţat de politica UE privind migraţia

03 Iul 2016   •   23:30
Ministrul ungar de externe: Rezultatul referendumului privind Brexitul a fost influenţat de politica UE privind migraţia

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a cerut duminică Uniunii Europene să oprească politica de primire a migranţilor proveniţi din afara blocului comunitar, el estimând că această politică se desfăşoară 'împotriva voinţei cetăţenilor europeni' şi a criticat propunerea miliardarului George Soros ca o parte a fondurilor europene, mai ales cele destinate ţărilor din est, să fie redirecţionate către imigranţii extracomunitari, transmite agenţia MTI.

Într-un interviu acordat postului public de radio Kossuth, Szijjarto a insistat că liderii politici europeni nu ţin cont de opinia publică şi că acţionează împotriva ei, fapt care în opinia sa poate slăbi 'până la extrem' blocul comunitar.

Politica europeană 'prost concepută' la capitolul migraţie pune acum în pericol unitatea europeană, iar 'referendumul britanic a fost influenţat evident' de această politică şi a condus la un rezultat 'nedorit', respectiv ieşirea Marii Britanii din UE, a menţionat şeful diplomaţiei ungare.

Referendumul privind Brexitul a 'şocat' continentul, dar în urma acestui şoc blocul comunitar şi instituţiile sale trebuie să-şi dea seama că politicile UE, în special cele care privesc migraţia, nu mai pot continua, a apreciat Szijjarto.

Referitor la referendumul ce va avea loc în Ungaria pe tema cotelor obligatorii de migranţi, el a repetat poziţia exprimată de guvernul din care face parte, şi anume că într-o chestiune atât de importantă populaţia trebuie consultată.

Cât despre propunerile miliardarului ungaro-american George Soros privind migraţia, şeful diplomaţiei de la Budapesta a caracterizat drept 'îngrozitor' faptul că un om de afaceri sugerează 'instituţiilor UE să taie fonduri de la europeni, în special de la central-europeni, pentru a finanţa intrările ilegale în UE'. Implementarea unor astfel de propuneri ar priva Ungaria de miliarde de euro, a estimat Szijjarto, asigurând că statele din Europa Centrală nu vor accepta aşa ceva.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit Ungaria