x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miracol de Crăciun: prăbuşirea unui avion cu 65 de pasageri la bord s-a soldat cu doar trei victime (VIDEO)

Miracol de Crăciun: prăbuşirea unui avion cu 65 de pasageri la bord s-a soldat cu doar trei victime (VIDEO)

26 Dec 2012   •   20:46
Miracol de Crăciun: prăbuşirea unui avion cu 65 de pasageri la bord s-a soldat cu doar trei victime (VIDEO)
Sursa foto: AFP

 O aeronavă de tip Fokker 100, aparţinând companiei Air Bagan, cu 65 de oameni la bord, s-a prăbuşit în Myanmar, chiar în ziua de Crăciun. Ca prin minune, marea majoritate a pasagerilor, preponderent turişti străini,  au supravieţuit.

 
Conform Daily Mail, în urma accidentului aviatic şi-au pierdut viaţa trei oameni, un băieţel în vârstă de 11 ani şi un ghid turistic, aflaţi la bord, şi un motociclist care a avut ghinionul să se afle în cale aeronavei prăbuşite îm estul ţării, în apropierea unei populare destinaţii turistice, Inle Lake.
 
Reprezentanţii companiei aeriane, una dintre multele apărute ca ciupercile după ploaie în urma căderii dictaturii militare din Myanmar, au anunţat că incidentul nu este catalogat drept o "prăbuşire", ci o aterizare de urgenţă, produsă la circa trei kilometri depărtare de aeroport.
 
Aceiaşi oficiali au declarat că motivul incidentului pare să fi fost un incendiu izbucnit la bordul aeronavei, la unul dintre motoare, însă autorităţile locale cred că vina ar aparţine pilotului aeronavei, care a efectuat incorect manevrele de aterizare, din cauza ceţii. 
 
Cert este că, după contactul cu solul, avionul s-a dezintegrat şi a luat foc. Un ghid local, care îi aştepta pe turişti - mulţi dintre ei europeni şi americani - să coboare din avion, a declarat că supravieţuitorii sunt "extrem de norocoşi". 
 
Incendiul a fost stins la 40 de minute după ce avionul a ajuns la sol, dar numai după ce mistuise cea mai mare parte a aparatului.

×
Subiecte în articol: prabusire avion aterizare fortata Myanmar