x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miracol de Paşte în Macedonia? Icoanele şi frescele Bisericii Sveti Dimitrije au început să strălucească (VIDEO)

Miracol de Paşte în Macedonia? Icoanele şi frescele Bisericii Sveti Dimitrije au început să strălucească (VIDEO)

de Istvan Deak    |    09 Apr 2012   •   16:49
Miracol de Paşte în Macedonia? Icoanele şi frescele Bisericii Sveti Dimitrije au început să strălucească (VIDEO)

Sute de locuitori din capitala macedoneana Skopje au stat la coada, luni, in fata Bisericii Sveti Dimitrije, pentru a vedea icoanele si frescele care au inceput sa straluceasca brusc, aparent fara nicio explicatie, un fenomen pe care preotul lacasului de cult nu a ezitat sa-l califice drept "miracol', relateaza France Presse.

"Este cu adevarat un miracol. Totul a inceput duminica, in partea centrala a iconostasului. Auriul este foarte vizibil, iar fenomenul continua', a declarat preotul Dimce Malinov unui jurnalist al AFP.

Prelatul a explicat faptul ca icoanele si frescele au inceput sa straluceasca brusc, ca si cand ar fi fost sistematic curatite de o mana invizibila. "De ieri dimineata am continuat sa observ fenomenul. Jumatate dintre icoane erau deja curatate. Initial aparea o culoare rosie, care se transforma ulterior in auriu, de altfel puteti sa vedeti icoanele autocuratandu-se acolo, sus', a explicat preotul, prezentand fenomenul din biserica. "Au venit oamenii cu sutele pentru a vedea miracolul', a mai spus acesta.

Seful Bisericii Ortodoxe Macedonene (MPC), arhiepiscopul de Ohrid, Stefan, s-a deplasat personal duminica la Biserica Sveti Dimitrije, care dateaza din secolul al XVIII-lea, pentru a observa fenomenul la fata locului. Totusi, Biserica Ortodoxa Macedoneana a refuzat sa comenteze acest fenomen neobisnuit.

Un jurnalist al France Presse, care s-a deplasat la fata locului, a confirmat ca icoanele erau mai curate, imaginile fiind din ce in ce mai vizibile si clare.

France Presse reaminteste ca 80% dintre cele doua milioane de locuitori ai fostei republici iugoslave sunt ortodocsi.

×
Subiecte în articol: religie paste macedonia miracol