x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MIRACOLUL INCREDIBIL din această imagine! Ce i se întâmplă acestui băieţel de 3 ani, pentru prima dată în viaţa sa (VIDEO)

MIRACOLUL INCREDIBIL din această imagine! Ce i se întâmplă acestui băieţel de 3 ani, pentru prima dată în viaţa sa (VIDEO)

21 Iun 2013   •   11:39
MIRACOLUL INCREDIBIL din această imagine! Ce i se întâmplă acestui băieţel de 3 ani, pentru prima dată în viaţa sa (VIDEO)

Grayson Clamp este primul copil din SUA care, datorită unui implant brainstem, a reuşit să audă pentru prima dată în viaţa sa.

După mai multe încercări eşuate, părinţii băieţelului de 3 ani au decis să încerce implantul brainstem, adică implantul unui dispozitiv electronic în ureche. Procedura, folosită în premieră pe un copil în SUA, a fost un real succes, scrie Daily Mail.

"Nu ştim ce simte sau ce înseamnă acest lucru pentru el. Nu ştim nici măcar ce aude. Creierul său încă încearcă să se organizeze pentru a procesa sunetul", a spus mama copilului.

Grayson nu are nervii din ureche care permit oamenilor să proceseze sunetele pe care le aud. Implantul de celule stem a fost folosit pe adulţi, în SUA, din 1979, însă niciodată pe un copil de 3 ani. Un microcip a fost introdus în creierul micuţului, iar acum acesta poate recunoaşte sunetele.

Aproximativ o mie de oameni au fost supuşi acestei proceduri, însă rata de succes nu este foarte mare, majoritatea pacienţilor fiind doar conştienţi de existenţa sunetelor, însă nu şi de ceea ce înseamnă.

×